Rhiannon

Guder

Grødens gudinne, Vårfruen, Jomfruen, Det evige barnet
Symbol: kornaks, gjerne med noen blomster i.
Domain: Healing, creation, plant, animal.

Naturens andre barn. Guden for fruktbarhet, vår, nytt liv og dyrket mark. Sammen med Lugus er hun den viktigste guden for menneskenes daglige liv i landsbrukssamfunnet, men i motsetning til ham er ikke hennes kirke sterk i de store byene.
Gudinnen for renhet. Beskytter av jomfruer og barn. Vern mot sykdom og ulykke.
Rhiannon har en esoterisk side som er viktig for fefolk, alver, gnomer og druider, og Det evige barnet er en guddinne med mange aspekter og gåter.

Organisasjon: Rhiannons templer finnes i alle større, menneskelige bebyggelser Lyr. Man kan også møte hennes prester på veiene, mens de reiser fra sted til sted på landsbygdene og gjør det de kan for kulturene som lever i harmonisk forhold til naturen. De fleste felter med dyrket mark er utstyr med et lite alter.
Prestene som ikke lever på reisefot (vanligvis begynner de som veiprester og slår seg til ro etterhvert som de blir eldre) driver templene og oppfordres av hellig lære til å involvere seg i samfunnet og stifte familie utenfor kirken. Kallet går ofte i arv, men Jomfruen aksepterer kun én prest fra hver generasjon i hver familie, og kallet går alltid til et avkom av motsatt kjønn, altså til den (vanligvis førstefødte) sønnen til en kvinnelig prest eller datteren til en mannlig. (Ekteskap mellom to prester er sjeldent, og deres barn kan da ikke bli prester.)

Det største tempelet for Rhiannon i Eryri er Dethpa, som underlig nok ligger i Edernions stenete landskap, i en liten dal, omgitt av eviggrønne granttrær og bratte fjellknauser.

Rhiannon

Lyr Elber