Wullans hjelm (ghost touch)

Hjelmen til en mytisk konge fra Eryri

Category:
headgear
Description:

En hjelm i blankt metall, med vern til nesen og rundt øynene, brynje i nakken og snirklede, drageaktige utsmykninger.

Wullans hjelm gir virkningen av Ghost Touch til enhver rustning som bæres sammen med hjelmen.

Bio:

Wullan var en mytisk konge fra Eryri, som kjempet om herredømme over Øst-Eryri med Kamewan, en annen berømt, fordums konge. Han ble drept av Kamewan ved Wullans sten, som fremdeles står der elven oppkalt etter Wullan møter Riahskog. Kamewan og Wullan var rivaler, både som herskere og elskere. Kamewans dronning, Bliwenni, forrådte ham og hans hemmeligheter til sin yngre, ambisiøse elsker Wullan. Dette innebar kunnskapen om at Kamewan bare kunne drepes ved midtsommer, med en fot på en elvebredd, en fot i elven og et spyd i hjertet. Wullan og Bliwenni lurte Kamewan i et bakholdt, men mordforsøket mislyktes og Kamewan unnslapp i fugleham. Mange år senere tok han hevn ved å drepe Wullan på en lignende måte. Wullan forsøkte å unnslippe ved å holde en kampestein foran seg, men Kamewans spyd gikk rett igjennom. Denne kampesteinen, som stadig slår der Wullan slapp den, kalles nå Wullans sten.

Ilrian fant denne hjelmen i bekken ved Shjadurus mølle, der gygren angivielig må vaske rustningene til de konger av Eryri som dør under voldelige omstendigheter. Han ga den til Hiskiliam og Liandra i bryllupsgave.

Hiskilaim og Liandra ga den til Werwayn, som et tegn på deres vennskap, da de alle trodde at Werwayn var den siste gjenlevende helten av Markene.

Wullans hjelm (ghost touch)

Lyr Elber