Jernsko

Forhenværende goblinbanditt. "Den sorte"

Description:

Jernsko er en høy goblinkriger med vill hårmanke og et ironisk smil som stadig spøker i munnviken. Huden hans er dekket av arr, de fleste fra alle slags kamper, men noen vitner om tålmodig og oppfinnsom tortur.
Jernsko mistet all sin utrustning i kamp med våre helter, inkludert sine karakteristiske sko. I bytte fikk han noen nye arr, blant annet ett over hele siden av hodet, ved tinningen.

I sin nye inkarnasjon går Jernsko barbeint, på blodige føtter. Han er kledd i de tynneste, enkleste av klær og besitter tilsynelatende ingen andre eiendeler. Hans nye ansiktsmaling minner mest om en sort fugl som strekker ut vingene sine på hvit bakgrunn.

Jernskos opprinnelige navn er Gattuk.

Bio:

Jernsko har lenge vært en fryktet røver, og hans rykte blant goblin sikrer han tilførsel av bandittkumpaner. En tid fikk Jernsko det han påstod var guddommelige syn i sine drømmevandringer. Han trodde han snart skulle dø en ærerik død i kamp med mektige krigere, men han mente også at han ikke kan død med ære “før livet ikke er verdt noe”. Heltene kjempet mot ham på Sverdheden, og han kjøpte livet sitt for navnet på Jegras spion i Semaran. Han ga sitt æresord på at han skulle forlate Markene.

Jernsko har siden dette hjemsøkt våre helter her og der. Werwayn møtte han til slutt ansikt til ansikt i Elber Mon etter ekspedisjonen i Wyllenlag. Da hadde Jernsko gjennomgått en betydelig forandring. Han later nå, etter å ha vært i Ravnesirkelen, til å tjene en ny gud på nye måter. Han snakker om en forbindelse mellom ham selv og Werwayn, men det er usikkert om han er venn eller fiende.
Se Femogtredevte møte

Under slaget om Itghard dukket Jernsko atter opp og fortalte Puchinder og Werwayn om en måte å beseire Eik. Han fortalte også at Puchinder deltok i massakreringen av Jernskos stamme, for mange år siden.
Se Femtiførste møte

Jernsko, bedre utrustet enn før, viste seg for Alan utenfor Bodelgard på Den svarte solens dag. Se Sekstisyvende møte.

Jernsko reddet Alans liv og gikk inn i Eiks tjeneste for å skaffe Nings fomularbok til våre helter. Se Syttifemte møte.

Jernsko

Lyr Elber